Wadmansgatan 9a Göteborg +46 (0)736 29 87 95

Osteopater är tränade att behandla personer med olika typer av besvär. Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är:

Med mera…

Behandlingsmetoder

Eftersom utgångspunkten för osteopati är att varje människa är unik, krävs det olika behandlingsmetoder för att återställa kroppens balans. Jag praktiserar följande behandlingsmetoder:
Manipulation
Snabba, lätta och specifika rörelser som ska återställa en normal rörlighet i leder där rörelseförmågan är nedsatt. Tekniken används exempelvis vid behandling av nacke och ländrygg. Rörligheten ökar och smärtan lindras.

Artikulering/Mobilisering

En mer rytmisk teknik utan snabba rörelser. Syftet är att stretcha leder och ligament för att göra dem smidiga. Cirkulationen ökar i muskler, bindväv och lymfsystemet runt leden. Detta har en inflammationshämmande och smärtreducerande effekt.

MET (Muscel Energy Technique)

Osteopaten placerar en eller flera leder i specifika positioner och patienten får hålla emot med ett konstant tryck. Tekniken används för att förlänga och stärka muskler samt att öka ledens rörlighet.

Body Adjustment

En undersökningsrutin och behandlingsform där man med rytmiskt roterande rörelser går igenom kroppens alla delar. Patientens hållning är ofta i fokus och behandlingen är mjuk och behaglig för att lugna spända områden. Förbättrad cirkulation och återställande av rörlighet är centralt.

Massage

Behandling av kroppens olika muskelgrupper. Målet är att mjuka upp och förebygga muskelspänningar samt öka blodcirkulationen och åstakomma avslappning.

AVBOKNING ELLER OMBOKNING

Avbokning eller ombokning skall ske senast 24 timmar före inbokad behandling.

Vid senare avbokning eller uteblivet besök debiteras fullt behandlingspris.

AVBOKNING ELLER OMBOKNING

Avbokning eller ombokning skall ske senast 24 timmar före inbokad behandling.
Vid senare avbokning eller uteblivet besök debiteras fullt behandlingspris.